KENCING KOTOR : Tanda-Tanda Dan Atasinya Dengan Set Kencing Kotor Shaklee

23:49 0 Comments A+ a-

Siapa yang pernah mengalami tentu sedia maklum bagaimana rasa sakitnya dijangkiti Masalah Kencing Kotor...Kesakitan apabila membuang air kecil menjadikan proses tersebut pengalaman  yang memeritkan...Hari ini saya ingin berkongsi dengan anda semua..Apakah Tanda-Tanda Kencing Kotor Ini Dan Bagaimana Set Kencing Kotor Shaklee Dapat Membantu mengatasinya?


Kencing kotor juga dikenali sebagai jangkitan kuman pada tempat buang air kecil...Dalam bahasa inggeris ia dikenali sebagai Urinary Tract Infection (UTI)..


Apa itu UTI?

Jangkitan saluran kencing (UTI) merupakan keradangan saluran kencing. 80% daripada kes-kes ini adalah disebabkan oleh kuman bakteria Escherichia coli (E.Coli)

Bakteria ini boleh menyebabkan:

1) Jangkitan bahagian bawah saluran kencing atau jangkitan pada pundi kencing yang dikenali sebagai sistitis.
2) Jangkitan yang lebih serius ialah di bahagian atas saluran air kencing atau jangkitan pada buah pinggang yang dipanggil pielonefritis.
3) Keradangan uretra atau uretritis.


Masalah Kencing Kotor biasanya dihadapi oleh kaum wanita atas beberapa sebab seperti saluran tempat buang air yang pendek dan saluran tersebut dekat dengan tempat buang air besar..Ia akan memudahkan bakteria masuk ke dalamnya.

Bagi mereka yang mengandung pula..mereka lagi senang untuk menghidapi masalah ini kerana hormon yang terhasil ketika mengandung akan menyebabkan saluran buang air menjadi sedikit besar berbanding biasa..Oleh itu..wanita mengandung lebih mudah untuk menghidapi kencing kotor..


Antara Tanda-Tanda Kencing Kotor..

1) Rasa Kencing Yang Tidak Puas 

Ini kerana pundi kencing kita sedang sensitif/berlaku keradangan. Walaupun air kencing terkumpul sedikit di pundi kencing, tetapi ia akan rasa penuh dan akan merangsang otak utk kencing semula

2) Demam Dan Badan Tidak Selesa

Demam ini bukan demam panas tetapi seperti demam urat, seram sejuk dan suhu sekejap naik sekejap turun

3) Rasa Tidak Selesa Bahagian Abdomen Ketika Having Sex 

Jika terasa begini dapatkan nasihat doktor kerana itu tandanya kuman telah merebak ke bahagian pelvik

4) Sakit Pinggang Teramat

Setiap kali bangun dan duduk bahagian terasa perit dan sakit. Walaupun baring sepanjang hari pun ia tidak lega.

Langkah Pencegahan Untuk Kencing Kotor

1) Minum air secukupnya (6-8 gelas sehari)
2) Jangan tahan dari kencing
3) Mencuci kemaluan dari depan ke belakang
4) Pakai pakaian jenis cotton dan longgar
5) Buang air selepas melakukan jimak
6) Air barli
7) Kurangkan makanan manis dan minuman berkafien
8) Kerapkan tukar tuala wanita
9) Amalkan Set Kencing Kotor Shaklee

Set Kencing Kotor Shaklee Bagi Mengatasi Masalah Kencing Kotor



a) Antibiotik semulajadi & selamat

Selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk meningkatkan sistem pertahanan tubuh..

Menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman dan virus

Mampu menghalang bakteria daripada jangkitan kerongkong, telinga, perut memulas, cirit birit, bronkitis, luka, jangkitan yg berulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut , dada dan saluran kencing


b) Menghalang allergi

Meningkatkan imunisasi bagi melawan penyakit allergi seperti hidung sensitif, sinus, allergi, asthma, selsema dan hepatitis


Dipercayai sebagai tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan buah pinggang..

Keberkesanannya bukan hanya merawat masalah kencing kotor malah mampu merawat masalah dalaman wanita terutamanya yang telah menjalani proses bersalin..


Bersifat asid jadi menjadikan air kencing berasid dan mencegah pertumbuhan bakteria dalam saluran kencing...


Sekiranya anda juga mengalami simptom Kencing Kotor ini..segera lah mendapatkan rawatan dari klinik..Biasanya anda akan diberi antibiotik yang perlu dihabiskan selama seminggu..tapi dalam masa yang sama..anda boleh mengambil Set Kencing Kotor ini untuk kesan yang berpanjangan..inshaaAllah..

Boleh hubungi saya terus untuk order dan sebarang pertanyaan..
Pengedar Shaklee Anda 


 Call |WhatsApp 📲 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 FB Page : Mamaanisshop
 Email : salmiah80@gmail.com

ATAU boleh terus membeli dengan Klik terus link di bawah




Youth Skincare Shaklee : Produk Skincare Terbaru Shaklee 100% Semulajadi

23:41 0 Comments A+ a-

Akhirnya Produk skincare terbaru dari Shaklee iaitu YOUTH Skincare telah tiba menggantikan Skincare Nutriwhite & Enfuselle..



Pada 11 Ogos 2017..Shaklee Corporation baru saja melancarkan Produk Skin Care terbaru YOUTH By Shaklee...Rangkaian Penjagaan Kulit Muka Shaklee YOUTH ini merupakan 100% semulajadi (natural) dan dijamin BEBAS dari parabens, phtalates, hydroquinon dan merkuri.

Produk Skin Care Shaklee YOUTH ini dijamin bebas dari bahan kimia berbahaya yang menyebabkan kanser dan pelbagai masalah kesihatan...

Sebelum tu jom tengok video ni dulu..pasti anda akan teruja dan tak sabar untuk mencuba sendiri YOUTH Skincare Shaklee..



Shaklee Youth Diuji Oleh Isteri Roger Barnett

Rangkaian penjagaan kulit muka Shaklee Youth ini telah melalui kajian selama 8 tahun! Tengok serius tak Shaklee buat kerja? 8 tahun..bukan pergi mana-mana kilang dan order..sebaliknya melalui kajian saintifik selama 8 tahun.

Shaklee Youth juga dijamin bebas daripada 2500 bahan kimia. Antaranya seperti berikut:

Sebahagian daripada 2500 bahan kimia yang telah diuji bebas dalam Shaklee Youth

Khabarnya isteri Roger Barnett sendiri menguji produk ini..bila isteri CEO dah berpuas hati dan selepas beberapa kali versioning..barulah Roger Barnett pun bersetuju dengan keluaran yang dikeluarkan ini.

Anggur Muscadine Sebagai Bahan Utama

Kalau Vivix Shaklee menggunakan bahan utamanya daripada anggur muscadine, Shaklee Youth juga menggunakan bahan yang sama..Vivix Shaklee berupaya memperbaiki sel.

Shaklee Youth pula menggunakan anggur muscadine membolehkannya terus serap dengan segera..menjadikan kulit kita tegang..Tak hairanlah kalau kita tengok hasil kajian klinikal yang dibuat, 100% pengguna menyatakan hasil yang sangat baik.



Kajian klinikal ke atas penggunaan Shaklee Youth membuktikan 100% mendapat hasil yang sangat menakjubkan

Selain itu, Shaklee Youth juga telah diuji oleh pakar Ophthalmologist membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif.

Jom Tengok Testimoni Mereka Yang Telah Menggunakan Youth Skincare Shaklee







Review Youth Shaklee Skincare dari Pengguna Youth Skincare dari US.

Berdasarkan dari Testimoni Pengguna YOUTH :

1) Hampir 100% Pengguna Youth Shaklee Skincare mendapat kesan positif
2) Untuk Masalah Jerawat..Jerawat Pasir, Jerawat Batu, perubahan dilihat seawal 7 hari penggunaan.
3) Untuk Masalah Kedutan di dahi (wrinkles) perubahan iaitu garis halus kedut hilang dalam masa 30 hari.
4) Untuk masalah Jerawat di wajah matang (maksudnya yang dah tua pun berjerawat) dan kulit berminyak, perubahan ketara dilihat selepas 30 hari Penggunaan Youth SHAKLEE
5) Untuk Masalah Kulit Jeragat Tompok / Hyperpigmentation / Kulit Berjeragat, kesan jeragat pudar kelihatan seawal 60 hari penggunaan.
6) Untuk masalah garisan halus di mata / kedutan di mata, kesan garisan / kedutan mulai hilang kelihatan seawal 30 hari.

Satu Set Youth Skincare Shaklee ini boleh digunakan sehingga 60 hari dan kesan perubahan ketara dari penggunaan YOUTH SHAKLEE SKINCARE ini boleh dilihat seawal 30 hari.

4 langkah asas Shaklee Youth

Regimen penjagaan kecantikan dalam program Skincare YOUTH SHAKLEE mengandungi 4 langkah asas:

1) Membersih dengan YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER


Produk 3 dalam 1 ini yang mengandungi :
1) pH yang seimbang
2) Bebas sabun
3) Gabungan daripada vitamin dan polifenol serta alga

Mengilatkan kulit, menjernihkan kulit dan menyediakan kulit kita untuk menghadapi dunia yang kita hidup sejak lahir.

2) Menutup pori yang sudah dibersihkan dengan YOUTH PERFECTING SKIN TONER



Dengan YOUTH Toner, kulit anda akan kelihatan lebih licin, lebih lembap dan juga terpelihara dari dari sel-sel yang telah mati (yang menjadikan kulit kusam) dan bebas dari segala pencemaran persekitaran (toksin-toksin). Ia bantu menjadikan kulit kita lebih berseri-seri!

3) Memulih dan memperbaiki kulit dengan YOUTH ACTIVATING SERUM



YOUTH Serum ni mempunyai 10 kali ganda bahan aktif yang bantu pemulihan secara kritikal. Dengan campuran vitamin, polifenol, produk ini dapat membantu penghasilan kolagen dan membaikpulih hingga pada tahap sellular..mengembalikan aura seri muka yang superb dan keremajaan kulit.

4) Melembap dan memberi nutrisi kepada kulit dengan YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER pada waktu siang dan YOUTH ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM pada waktu malam..

YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER



1) Melindungi kulit kita jauh dari sinaran matahari.
2) Sumber bahan semulajadi dari hidupan laut biopolimer yang terdapat di dalam moisturizer ini bantu lindungi kita daripada pencemaran.
3) Kesan dari vitamin yang terkandung di dalam produk ini dapat membantu melembapkan kulit wajah kita dan meningkatkan penampilan tona warna kulit yang lebih sekata.

YOUTH ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM 

Krim malam yang sangat dinanti-nantikan ini dijangkakan dapat menyokong proses pembaharuan sel kulit muka kita sewaktu kita sedang tidur. Wow..best sangat ni!
Dengan campuran bahan botani yang sangat best, ia bantu penghasilan kolagen dan elastin yang membuatkan kulit kita kelihatan lebih muda, lebih lembut dan halus, dan glowing!

5) Penjagaan tambahan: Vitamin C dan E untuk meningkatkan keserian dan kecerahan kulit, serta menghilangkan kedutan dan menegangkan kulit dengan YOUTH RADIANCE C dan E..Ia juga bantu mengurangkan pigmentasi, melicinkan tekstur kulit dan memperbaiki tona kulit secara keseluruhan.



6) Bedak asas: Bedak asas atau foundation terbaru dari Shaklee dapat membantu menyempurnakan rupa dan kegebuan kulit. Ia memperbetulkan, menghidrat, menyuburkan dan melindungi kulit..YOUTH BB CREAM turut mengandungi pelindung matahari yang diperolehi secara semulajadi dengan SPF 30 UVA / UVB.



Best kan Youth Skincare Terbaru Shaklee nie..saya berkesempatan merasa sendiri Youth ni masa menghadiri Health And Wellness Talk Shaklee pada bulan lepas..Skincare Youth memang mudah meresap..kulit rasa lembut sangat..




Youth Skincare Shaklee Bakal Berada Di Pasaran Malaysia

Berita baik untuk anda semua..Youth Skincare ini akan mula ada dipasaran pada bulan Mac 2018.. saya sendiri pun tak sabar-sabar nak jadi yang terawal guna produk ni...Ye la...Usia pun dah nak menjangkau angka 4 di depan..Mesti la nak sesangat produk yang boleh kembalikan keanjalan kulit kan...Hehe...Skincare yang boleh hilangkan parut jerawat dan jeragat...Youth Skincare Shaklee ini inshaaAllah diyakini selamat...berkesan dan semulajadi..


Anda yang berminat untuk mencuba Youth Skincare Shaklee..boleh hubungi saya terus untuk order dan sebarang pertanyaan..

Pengedar Shaklee Anda 


 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 FB Page : Mamaanisshop
 Email : salmiah80@gmail.com


Pengedar Vivix Shaklee Di Kuching Dan Kota Samarahan

20:51 0 Comments A+ a-

Kepada semua warga Kuching..Petrajaya..dan juga Kota Samarahan..anda sedang mencari Pengedar Vivix Shaklee dan Produk Shaklee tapi tak tahu dimana nak dapatkan Vivix Shaklee dan produk Shaklee

Jangan risau..saya berada hampir dengan anda..Saya sendiri adalah Pengedar Vivix Shaklee sudah masuk tahun ke 5 dan masih aktif..

Saya juga ada barisan Pengedar Vivix Shaklee yang boleh cod ke lokasi anda..atau pos kepada anda dan menjamin anda mendapat khidmat selepas jualan yang terbaik.

Pengedar Vivix Shaklee Kuching, Matang, Petrajaya 0138214890




Pengedar Vivix Shaklee Kuching, Tabuan, Petrajaya, Airport 0168004628




Pengedar Vivix Shaklee Kuching, Kota Samarahan 0198769412




Pengguna Vivix dan Produk Shaklee di sekitar Kuching dan Kota Smarahan dan area-area yang berdekatan..anda boleh dapatkan Vivix Shaklee dan Produk Shaklee yang lain dengan mudah daripada kami hari ini juga...

Dan sekiranya anda berada di luar kawasan Kuching..kami turut menyediakan penghantaran secara pos ke seluruh negara melalui G-Dex..City Link dan juga Pos Laju..

Ayuh hubungi mereka di atas yang berhampiran anda sekarang!!!


Saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik...Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Bisnes Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya...



 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 FB Page : Mamaanisshop
 Email : salmiah80@gmail.com



Persoalan Tentang Vivix Shaklee

23:40 0 Comments A+ a-

Anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang Vivix Shaklee..ikuti persoalan tentang Vivix Shaklee pada entry kali ini..
Antara Persoalan Tentang VIVIX SHAKLEE ...

Soalan 1: Apa itu Vivix ?



Jawapan: Vivix merupakan tonik campuran polifenol yang telah melalui pelbagai ujian makmal dan menunjukkan kesan positif terhadap 4 mekanisme penuaan sel, termasuk membantu melindungi dan membaikki kerosakan
DNA, mempengaruhi pengawalatur genetik untuk jangka hayat sel, membantu penghasilan tenaga dari mitokondria dan melambatkan pembentukan protein AGE

Soalan 2 : Siapa yang akan beroleh maanfaat daripada VIVIX ?




Jawapan : Sesiapa sahaja yang mementingkan kesihatan badan yang optimum. (Vivix tidak digalakkan untuk ibu mengandung dan menyusu
Soalan 3 : Apa itu resveratrol?

Jawapan: Ia merupakan bahan semulajadi yang terdapat dalam sesetengah tumbuhan dan buah buahan seperti anggur. Resveratrol mengandungi antioksida yang berpotensi memperbaikki kesihatan. Ujian Makmal menunjukkan resveratrol melawan penuaan sel.





Soalan 4 : Berapa banyak resveratrol yang terdapat dalam VIVIX?

Jawapan : Setiap hidangan Vivix mengandungi 100mg resveratrol. Ekstrak resveratrol ini mengandungi 98% resveratrol semulajadi. Khasiat vivix ditambah dengan
anggur muscadine, satu satunya anggur dengan kromosom ekstra.

Soalan 5 : Apa itu polifenol?

Jawapan :
Polifenol merupakan kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi antioksida dan kebaikkan anti-penuaan.

Soalan 6 : Adakah VIVIX sejenis produk antioksida?

Jawapan : Ya. Vivix mengandungi polifenol yang telah melalui pelbagai ujian makmal dan menunjukkan kesan positif terhadap 4 mekanisme penuaan sel.

Soalan 7 : Adakah VIVIX sejenis minuman jus dan apa beza VIVIX dengan produk yang terdapat di pasaran?

Jawapan: Tidak. Vivix merupakan tonik kesihatan eksklusif yang mengandungi resveratrol tulen dan ekstrak polifenol yang mempunyai manfaat yang banyak. Campuran polifenol ini  telah melalui pelbagai ujian makmal dan menunjukkan kesan positif terhadap 4 mekanisme penuaan sel.

Soalan 8 : Bagaimanakah pengambilan VIVIX?




Jawapan : Ia boleh diambil setiap hari, selepas sarapan atau makan tengahari. Goncang sebelum digunakan. Jumlah pengambilan adalah 1 sudu teh setiap hari.

Soalan 9 : Bolehkah saya mengambil VIVIX bersama supplemen Shaklee yang lain?

Jawapan : Ya. Boleh. Ia memberi kesan yang lebih baik bila diambil bersama sama. Walaubagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan
radikal bebas dan memperbaikki DNA.

Soalan 10 : Apakah maanfat vivix yang terbukti keberkesananya?

Jawapan : Vivix terbukti berkesan untuk :







JANTUNG, HATI & DARAH.

[1] Menurunkan tekanan darah,
[2] Mengawal paras gula, bantu pesakit diabetes,
[3] Mencegah & kurangkan strok,
[4] Membantu pesakit jantung,
[5] Mengurangkan lemak dalam darah,
[6] Mengurangkan asma dan alergi
[7] Kesihatan sel

KANSER & TUMOR






[1] Melawan & mencegah kanser
[2] Anti keradangan
[3] Halang pertumbuhan tumor
[4] Membantu pulihkan sel rosak akibat kimoterapi

KESIHATAN SEKSUAL & HORMON





[1] meningkatkan tenaga
[2] meningkatkan hubungan intim
[3] meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma
[4] meningkatkan kesihatan prostat
[5] menstabilkan hormon estrogen
[6] membantu masalah mati pucuk

KESIHATAN EMOSI & OTAK

[1] anti-depresi
[2] Menguatkan ingatan
[3] Mencegah Alzheimer
[4] Membantu imsomnia

MATA, RAMBUT & TULANG

[1] Menguatkan tulang
[2] Bantu pulihkan arthritis
[3] Memperbaikki glaucoma & rabun
[4] Mengurangkan rambut uban dan keguguran rambut

ANTI-PENUAAN & KECANTIKAN




[1] Meningkatkan tenaga
[2] Memutih & mengurangkan pigmentasi
[3] Melambatkan penuaan
[4] Mengurangkan tanda penuaan dan kedut
[5] Memberikan kulit yang lebih tegang & gebu

KHAS





[1] perokok


Soalan 11 : Bagaimanakah Vivix Bertindak Melawan Penyakit?


Jawapan : Vivix mampu tembusi hingga keperingkat sel DNA..Badan kita terdiri dari berbillion2 sel yang membina tisu..kemudian membina otot dan organ. Begitu juga dengan darah..terbina dari berbillion sel darah merah..sel darah putih dan sebagainya..Dikatakan sel dalam badan kita akan diganti lebih 300 billion sehari dan 200 juta setiap minit..

Soalan 12 : Adakah VIVIX mengandungi Alkohol?

Jawapan : Tidak. Vivix Shaklee disahkan halal oleh JAKIM.

Soalan 13 : Jika diminum mengikut cadangan pengambilan, berapa lamakah VIVIX mampu bertahan?

Jawapan : 2 bulan.

Soalan 14 : Berapakah harga VIVIX?


Jawapan : RM503 bagi satu botol bagi yang bukan ahli Shaklee. Hanya RM6++ sehari untuk kesihatan yang optimum.

Dengan pembelian 2 botol vivix..anda dapat PERCUMA keahlian yang bernilai RM90..PERCUMA rebat tunai pada bulan hadapan..dan PERCUMA konsultasi daripada saya..

Hubungi saya..



Pengedar Shaklee Anda 


 SMS | Call : 019-8769412
 Shaklee ID : 949800
 FB Page : Mamaanisshop
 Email : salmiah80@gmail.com