Hormon Tak Stabil Punca Utama Jerawat

23:26 0 Comments A+ a-

Anda mengalami masalah Hormon Tak Stabil? Jerawat banyak di wajah anda? Tak tahu dah nak buat apa? Stress? Rasa rendah diri dan malu? Malu tengok wajah sendiri di cermin disebabkan jerawat banyak?

Tau tak..Hormon Tak Stabil Adalah Punca Utama Jerawat???
67.5% individu yang berusia 15 sehingga 28 tahun mempunyai masalah jerawat.

Kenapa?

Sebab kumpulan umur tersebut merupakan kumpulan umur yang mengalami gangguan hormon atau hormon yang tidak stabil.


HORMON YANG TIDAK STABIL MERUPAKAN PUNCA UTAMA JERAWAT.

Oleh itu..penting untuk kita seimbangkan hormon jika ingin atasi masalah jerawat yang disebabkan oleh hormon.

Contohnya..tanpa hormon estrogen badan perempuan tidak dapat keluarkan haid dengan betul..tidak konsisten datang haid atau tidak mengalami haid langsung. Ini kerana berpunca daripada hormon tak stabil.


Hormon tak stabil juga menjadi punca kepada masalah jerawat yang banyak menganggu golongan wanita dan juga segelintir golongan lelaki. 

Apa kaitan hormon tak stabil dengan masalah jerawat ? Ok..saya terangkan di sini... 

Dengan adanya hormon..muka kita dapat keluarkan minyak muka semulajadi untuk melindungi kulit muka kita daripada kering.

Akan tetapi..jika hormon kita tak stabil atau bermasalah..kilang minyak kita mengeluarkan minyak secara berlebihan. Apabila minyak muka keluar secara berlebihan..maka ia menyebabkan liang pori kita tersumbat dan akan timbul lah jerawat.

Bagaimana Nak Atasi Hormon Tak Stabil?

Pertama sekali, bila dah tau punca utama jerawat, patut selesaikan masalah itu dahulu kan. Jadi..saya sarankan anda untuk stabilkan hormon anda dahulu untuk elakkan jerawat makin naik di wajah anda.

Jadi..UNTUK STABILKAN HORMON ANDA PERLUKAN GLA COMPLEX...
Macam mana GLA Complex ini berfungsi?



GLA merupakan vitamin asas untuk mengawal hormon kita...Sebab itu..untuk individu yang tidak subur pun disarankan ambil GLA...Sebab dia bantu seimbangkan hormon untuk tingkatkan kesuburan..

GLA Complex ini berfungsi dalam membantu untuk menstabilkan hormon estrogen dan testosteron yang dirembeskan oleh badan kita. Ini kerana, jika seseorang itu mengalami ketidakstabilan hormon dalam badan..boleh menyebabkan jerawat timbul dan susah untuk hilangkan jerawat tersebut. 

Untuk yang bermasalah jerawat, terlebih dahulu GLA akan bantu kecutkan jerawat pada wajah anda. Selepas kecutkan..ia akan membantu seimbangkan hormon. Hormon yang seimbang dapat mengelakkan wajah anda ditumbuhi jerawat.

Jadi, sangat disarankan untuk ada yang mengalami masalah jerawat teruk, pasti anda ada masalah hormon tak stabil. Dengan pengambilan GLA Complex yang mengandungi sumber terbaik Omega-6 dapat membantu mengawal selia hormon dalam badan kita. Di samping itu, GLA Complex juga mengandungi vitamin E yang mana dapat bantu untuk kecutkan jerawat dan pudarkan parut jerawat tersebut. 


Bukan itu sahaja..pengambilan GLA juga dapat bantu mengawal sebum minyak pada wajah anda. Selain hormon..minyak berlebihan pada wajah juga merupakan punca tumbuhnya jerawat. Sebab itu..selepas pengambilan GLA..anda akan dapati muka anda sudah tidak berminyak seperti dahulu.

Fungsi vitamin ini nampak mudah sangat kan?

      1) Kecutkan jerawat
      2) Kawal hormon
      3) Kawal penghasilan sebum minyak

Disebabkan fungsinya yang mudah itulah ia dapat atasi jerawat dengan mudah juga. Anda sudah tidak perlu pening ingin mencari produk yang berkesan untuk wajah anda. Anda sudah tidak perlu menghabiskan wang untuk mencuba setiap produk yang ada di pasaran tetapi kesannya hanya menghampakan anda.

Sudah tiba masanya anda tampil yakin dengan diri anda.
Saya hanya boleh bantu..penentu penyelesaian masalah anda..adalah diri anda..!!!
Seimbangkan hormon..jerawat tiada!

Testimoni Set Jerawat Shaklee boleh lihat lebih lanjut DI SINI

Klik Youth Skincare untuk info dan testimoni best tentang Skincare Terbaru Youth Skin Care By Shaklee..


Anda yang berminat untuk mencuba Youth Skincare Shaklee..
atau Vitamin-Vitamin Shaklee..

Boleh hubungi saya terus untuk order dan sebarang pertanyaan..

Pengedar Shaklee Anda 


SMS | Call : 019-8769412
Shaklee ID : 949800
FB Page : Mamaanisshop
 Email : salmiah80@gmail.com




KLIK UNTUK BACA JUGA