Tips Licinkan Kulit Muka Cara Semulajadi, Jimat Dan Berkesan!

00:50 0 Comments A+ a-

Nakkan kulit licin..muka bersih..saya nak share tipsnya untuk anda semua..tapi..wajib konsisten..Bila konsisten..semua cara memang inshaaAllah confirm berkesan buatkan kulit muka korang licin dan bebas dari masalah kulit..


Okay..dibawah nie saya kongsikan beberapa Tips Licinkan Kulit Muka Cara Semulajadi, Jimat Dan Berkesan ..semoga dapat membantu anda yang ingin nak kulit licin dan bersih..korang perlu amalkan secara konsisten..confirm berkesan !!!

1) Masker Tomato


Korang  blend kan tomato dan masuk dalam bekas n sejukkan.
Tiap bangun pagi atau sebelum tidur...Sapu dekat muka dan biarkan 10 minit lepas tu bilas dengan air suam...Buat hari2 selama setahun..InshaaAllah akan rasa perubahan..jika malas nak tepek..boleh buat masker tomato nie dalam bentuk cube ice..Senang..Sapu je dan gosok dekat muka..

2) Masker Timun


Buat sama cara dengan step di atas.

3) Tepung Beras


Ini memang cara tradisional..Memang berkesan..kalau rajin buatla tepung beras campur air biasa dan lepas tu tepek dekat muka dalam setengah jam..kemudian bilas..Kalau tak rajin..ambil je bedak sejuk...Kan senang!
Yang pasti konsisten ye setiap malam.



Terpulang korang nak minum atau nak makan..Vitamin C selalu ada dekat buahan seperti orange, grape, betik, strawberry.. Nak blend minum hari2 ke terpulang...Kalau malas..telan je Vitamin C yang dijual di farmasi ..Pilih yang semulajadi.. KLIK DI SINI untuk lihat 6 Jenis Makanan Dan Suplimen Untuk Cerahkan Kulit..

5) Halia


Halia potong kecik-kecil sesiap dan rendamkan dalam air sejuk.
Biarkan semalaman dalam peti..esok bole tepek bila2 free..Biarkan 15 minit. Nak ok lagi tambahkan madu asli..boleh juga buat air halia dan minum suam tiap pagi.. Jika badan banyak angin..akan effect pada kecantikan kulit juga.
Rajin-rajin la mendetox badan setiap hari...

6) Air Beras


Tiap kali cuci beras..air basuh beras tu jangan dibuang...Sebaiknya simpan dalam bekas tertutup dan sejukkan...Tiap bangun pagi dan sebelum tidur boleh la basuh muka dengan air basuh beras ni...Air basuh pulut pun elok...Boleh try setiap hari ok..Ini petua orang dulu-dulu dan memang menjadi!

7) Serbuk Kayu Manis


Kalau rajin..tumbuk kayu manis untuk dapatkan serbuk kayu manis..Kalau beli dah siap serbuk tu takut dah campur dengan barang kimia lain.

Sapu dekat tempat bekas jerawat, bintik2, parut-parut, and segala cela dekat muka.. InshaaAllah buat tiap malam tiap hari.. Lama2 kulit licin je bila bangun pagi..

Jadi..konsisten la buat sampai bila-bila even muka dah licin dan flawless..InshaaAllah nampak lebih awet muda..hehe

Kalau korang ada tips atau cara lain semulajadi boleh la share dekat komen ye..

Ok selamat mencuba!
sharing is caring!

Testimoni Set Jerawat Shaklee boleh lihat lebih lanjut DI SINI

Klik Youth Skincare untuk info dan testimoni best tentang Skincare Terbaru Youth Skin Care By Shaklee..

Anda yang berminat untuk mencuba Youth Skincare Shaklee..
atau Vitamin-Vitamin Shaklee..

Boleh hubungi saya terus untuk order dan sebarang pertanyaan..

Pengedar Shaklee Anda 


SMS | Call : 019-8769412
Shaklee ID : 949800
FB Page : Mamaanisshop